Waarom een smartphone nemen?

Vandaag merkte iemand op dat zij de noodzaak van een smartphone nog niet zo zag. Nu is het zo dat zij nog nooit een smartphone gehad heeft. En dat zette mij aan het denken, wat zijn eigenlijk voordelen van het hebben van een smartphone? En zijn er nadelen? Vul me rustig aan in de opmerkingen sectie.

Het gemak (en in de toekomst waarschijnlijk verplichting door de overheid) van de appjes op de telefoon. (Bankieren / betalen bij de kassa / DigiD om er een paar te noemen )

Overal je fototoestel bij je voor leuke kiekjes

Voor ouderen het monitoren van de gezondheid (hart, bloeddruk, zuurstofgehalte van het bloed bijv.) En indien iemand ten val komt kan de smartphone hulp bellen wat het apparaat automatisch kan doen.

Contacten opdoen en onderhouden, vooral handig voor minder mobiele mensen. Denk bijvoorbeeld aan Skypen, maar ook aan Facebook / spelletjes die je ook buiten met elkaar kunt doen (bv Ingres of Pokémon).

De NS biedt een handig app waardoor je het spoorboekje in je telefoon kunt raadplegen. Maar ook andere handig informatie over het openbaar vervoer is erin te vinden.

Het kunnen bedienen van op internet aangesloten apparaten in huis (thermostaat – videobellen met een dokter of verpleegster – boodschappen bestellen of een koelkast die registreert wat er moet worden bezorgd)

De wereld beweegt richting mobiele apparaten.

Maar het kan ook *nog* zonder die voordelen (en nadelen zoals privacy, verslaving aan het schermpje).

#smartphone #waaromeensmartphone

2 gedachten over “Waarom een smartphone nemen?

Geef een reactie